Home / Noutati / Succese la Liceul Tehnologic Luduș!

Succese la Liceul Tehnologic Luduș!

 

Liceul Tehnlogic Luduș este unitatea reprezentativă în rețeaua locală de învățământ și în jumătatea de secol pe care a parcurs-o de la înființare a realizat performanțe valoroase în competițiile în care s-a angrenat și în rezultatele individuale ale unui mare număr de elevi. Ultimele rezultate notabile se datorează limbii franceze, fizicii și unei Olimpiade.

 

DSC00323

 

 
Două calificări și un premiu în euro

Denisa Moldovan este elevă în clasa a IX-a și este pasionată de o știință interesantă, fascinantă și de mare viitor. Întâlnirea cu profesoara Mariana Bălaș i-a deschis un orizont nou, a primit răspunsuri la multe dintre dilemele care o preocupau și ca o consecință s-a prezentat la faza județeană a Olimpiadei de fizică desfășurată la Tîrgu Mureș. Acum totul pare simplu pentru Denisa care a uitat de emoțiile concursului. Punctajul obținut i-a asigurat calificarea la faza națională a Olimpiadei de fizică de la Timișoara din 17 aprilie. Dar, mai întâi, în perioada 1-3 aprilie, Denisa, componentă a lotului județean de fizică participă la Galați la concursul Național Evrika.

Carmina Herepean din clasa a XII-a are experența participărilor la Olimpiadele școlare. În clasa a IX-a a fost pe locul 7, au urmat locurile 5, 2 și acum locul 1 care i-a adus calificarea la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză. Carmina spune că rezultatul din acest an i se datorează în mare măsură profesoarei sale, Smaranda Pantea, cea care a îndrumat-o, a susținut-o și i-a dat cele mai bune sfaturi. Fiind în ultimul an de liceu, Carmina vrea să urmeze Facultatea de științe economice, secția contabilitate pe care o poate urma în limba franceză.

Un alt tip de olimpiadă este competiția „Olimpiadele K” organizate de Kaufland România și Școala de Valori. Claudia Botezan, directoarea Liceului, spune că fiind la o primă participare, instituția a câștigat mai puțini bani decât spera, doar 2000 de euro, dar se bucură de realizarea celor peste 100 de activități desfășurate pentru care îi felicită pe actualii elevi, pe profesori și pe foștii elevi care au sprijinit școala în diferite moduri. Le mulțumește tuturor.

 

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

About radiotransilvania