Home / Noutati / Știri pe scurt din Luduș! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

Știri pe scurt din Luduș! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

FINANȚĂRI NERAMBURSABILE. Pentru sesiunea a II-a a programului de finanțări nerambursabile a Consiliului Local Luduș au fost depuse un număr de 15 propuneri de proiecte: trei pentru activități sportive, patru programe pentru culte și opt proiecte pentru programe culturale și pentru tineret. Comisia de selecționare și evaluare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local a declarat eligibile un număr de 11 proiecte cu o valoare totală de 207.340 lei. Pentru sport s-a aprobat suma de 126.000 lei ( 2 proiecte), pentru proiecte culturale și pentru tineret suma de 68.340 lei (5 proiecte) și pentru culte (suma de 13000 lei (4 proiecte). După modificarea primului proiect de hotărâre a CL pentru corectarea „unor erori materiale cu privire la modalitatea de repartizare a sumelor de bani” alocate unor proiecte, situația defalcată a sumei totale de 207.340 lei se prezintă astfel: Parohia Ortodoxă Română II – 5330 lei pentru „Confecționare și montare ferestre din lemn stratificat cu geam termopan, la biserica ortodoxă din Roșiori, strada Dos”; Parohia Ortodoxă Română Luduș III – 3807 lei pentru „Finisaje interioare”; Parohia Reformată Colonia Luduș – 3863 lei pentru „Amenajarea sălii de rugăciune în mansarda bisericii”; Atletic Club Sportin Luduș – 3000 lei pentru „Promovarea sportului de performanță Trofeul Ella Kovacs”; Asociația Clubul Sportiv Mureșul Luduș – 123000 lei pentru „Mureșul Luduș – Tradiție și Performanță”; Asociația Ioan Vlăduțiu Luduș – 11280 lei pentru „Reabilitarea platformei geomorfologice și reintroducerea acesteia în circuitul turistic și educațional”; Parohia Ortodoxă Română Luduș II – 4000 lei pentru „Muzica și tinerii”; Asociația Cresătorilor de păsări și Animale Mici Luduș 2011 – 6400 lei pentru proiectul „Și noi iubim animalele”; Rapsodia ludușeană – 32000 lei pentru proiectul „Remember Rock”; Clubul de Canto „Bella Musica” – 8000 lei pentru Festivalul Concurs Internațional „Golden Talent in Golden Prague”; Asociația Culturală Hajdina – 7280 lei pentru „Aniversarea de 110 ani a coloniilor Andrassy, Eczken, Albis și Colonia Interioară Luduș”. Proiectele și sumele propuse au fost aprobate în unanimitate de consilierii locali în ședințele din 16 și 30 iunie 2015.

 

Buget 2

 
REGULAMENT. În acest an s-au încheiat lucrările la Bazinul de înot didactic situat în piața Mare din Luduș. Pentru buna funcționare al acestui frumos obiectiv de investiții, Consiliul Local și Primăria Luduș a elaborat un „Regulament pentru funcționarea, întreținerea și exploatarea imobilului”, precum și tarifele care se vor aplica utilizatorilor. Regulamentul a fost prezentat de Cornel Luca, șeful serviciului „Piețe, Sala de sport, Stadion și Bazin de înot” și a cuprins orarul de funcționare, dispoziții generale și tarifele diferențiate pentru adulți și copii, elevi și studenți. Pentru cei din prima categorie biletul de intrare pentru o oră este de 10 lei, iar pentru două ore -18 lei. Abonamentul pentru 12 ședințe este de 10 lei/persoană; cursul de înot în 12 ședințe este de 300 lei/persoană. Pentru cea de-a doua categorie tarifele sunt de 6 lei/oră, 10 lei pentru două ore, abonamentul pentru 12 ședințe este de 50 de lei, iar cursul de înot cu instructor este de 200 lei/persoană/1 oră. După discuții îndelungate în care au intervenit consilierii Paula Stîna, Ciprian Turdean, Enyedi Mihai, Ioan Pop, Kis Istvan, Tănasie Bologa, primarul Cristian Moldovan și Cornel Luca, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate în forma inițială și au aderat la propunerea consilierului Ciprian Turdean de a reveni, dacă este cazul, cu modificări și completări după o perioadă de trei luni de funcționare.

 

Bazin Ludus

 

DECONTĂRI. Consiliul Local Luduș a aprobat decontarea navetei cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din subordinea CL Luduș. Au primit sume de bani Liceul Tehnologic – 2780lei; Școala Gimnazială nr. 1 – 1866 lei, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” – 83 lei și Grădinița „Căsuța fermecată” – 100 lei. Sumele reprezintă decontarea navetei efectuate în lunile mai, iunie și iulie, după caz.

 

 

A consemnat
IOAN A. BORGOVAN

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

About radiotransilvania