Home / Noutati / RAED ARAFAT VA INAUGURA SMURD LUDUŞ! SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST 2015, DE LA ORA 10!

RAED ARAFAT VA INAUGURA SMURD LUDUŞ! SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST 2015, DE LA ORA 10!

 

DIGITAL CAMERA

 

Sâmbătă, 22 august 2015, de la ora 10.00, Primăria oraşului Luduş, prin primarul Cristian Moldovan, în parteneriat cu Asociaţia Salvita-Smurd, va inaugura un nou punct de lucru destinat intervenţiei în situaţii de urgenţă în oraşul Luduş, SMURD. La eveniment vor participa secretarul de stat, dr. Raed Arafat, prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, parlamentari, şefi ai instituţiilor din judeţ şi din Luduş, şefi ai Serviciilor pentru Situaţii de Urgenţă ai judeţelor limitrofe, administratori ai societăţilor comerciale şi locuitori ai oraşului Luduş. În cadrul momentului festiv de deschidere va avea loc prezentarea onorului, darea raportului eşaloanelor superioare, alocuţiuni, decernarea de diplome de onoare, tăierea panglicii de înfiinţare a punctului de lucru Luduş şi defilarea Gărzii de Onoare.

 

DIGITAL CAMERA

 

Noul punct de lucru va fi dotat cu o maşină de salvare nouă, complet utilată, de la ISU Târgu-Mureş, precum şi cu o maşină de descarcerare, ce se vor adauga maşinii de pompieri deja existente şi va deservi oraşul Luduş şi alte 9 comune limitrofe, însumând un număr de peste 30.000 de oameni. Personalul este format din 14 paramedici, care au urmat cursuri de specializare şi o contabilă, care vor oferi servicii complete pentru toate situaţiile de urgenţă ce vor apărea în zonă. Ca iniţiator al proiectului, Primăria oraşului Luduş a depus eforturi deosebite pentru înfiinţarea acestei subunităţi SMURD la Luduş.

 

imagine-epa-03

 

Anul acesta s-a reuşit înfiinţarea unei asociaţii, în urma unor discuţii avute, de primarul oraşului Luduş, Cristian Moldovan, cu cei 10 primari interesaţi să intre în parteneriat, în final doar 5 reprezentanţi ai localităţilor învecinate au agreat participarea, respectiv Cuci, Chetani, Papiu Ilarian, Aţintiş, Bichiş, localităţi care au făcut un pas important pentru binele cetăţenilor pe care îi reprezintă şi au crezut în realizarea acestui proiect. Asociaţia Salvita-Smurd, specializată în acordarea primului ajutor de urgenţă, în resuscitarea, descarcerarea şi transportul victimelor, va finanţa în totalitate funcţionarea acestei subunităţi SMURD, prin contribuţia de 1 leu/lună pentru fiecare locuitor al Unităţilor Administrativ Teritoriale, membre ale asociaţiei.

 

masina-descarcerare-011

 

Mihai Gagyi, purtător de cuvânt al ISU ”Horea” Mureş: “Acest punct de lucru va conţine un echipaj cu autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj medical cu ambulanţă SMURD tip B2. Este foarte importantă deschiderea acestui punct de lucru SMURD pentru că va reduce şi timpul de răspuns, atât pentru situaţiile de urgenţă produse în oraş, cât şi pentru comunele limitrofe.”

 

masina-descarcerare-088

 

Cristian Moldovan, primar al oraşului Luduş: “Vă aştept sâmbătă, 22 august 2015, începând cu ora 10:00, pe strada Vânătorilor, să participăm împreună la inaugurarea punctului de lucru SMURD de la Luduş. Este un eveniment mult aşteptat de toţi locuitorii din zona Luduşului, am depus eforturi deosebite pentru înfiinţarea acestei subunităţi SMURD la Luduş şi sper din suflet ca populaţia să aibă cât mai puţină nevoie de ea, iar în situaţii de urgenţă, cei 14 paramedicii angajaţi să poată să deservească cât mai corect populaţia. Cu ocazia acestui eveniment, ne vom putea bucura de prezenţa domnului secretar de stat, dr. Raed Arafat, care ne-a oferit tot spijinul pentru finalizarea acestui proiect.”

 

 

 

A consemnat
Dan Luduşan

 FOTO: SMURD.ro

About radiotransilvania