Home / Noutati / Pe scurt din ședințele Consiliului Local Luduș! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

Pe scurt din ședințele Consiliului Local Luduș! Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

SUBVENȚIE. În ziua de 20 martie 2015, Comisia de selecție și evaluare a proiectelor depuse de unitățile de Asistență socială din oraș, în componența Lucia Chiper, Lăcrămioara Colcer-Iuga, Anda Oniță și Elena Teodora Ormenișan a finalizat evaluarea proiectului depus de Asociația Impuls Luduș avându-se în vedere și raportul de oportunitate întocmit de Serviciul de Asistență socială din Primărie. A fost verificată respectarea criteriilor cuprinse în grila de evaluare prevăzută în anexa nr. 5 la Ghidul aprobat prin HCL nr. 251/2014, proiectul depus primind în final 65 de puncte. Pentru perioada 1 aprilie -31 decembrie 2015, Asociația Impuls va primi o subvenție de 175 lei/beneficiar/lună de la bugetul local. Obligația prezentării documentelor justificative privind cheltuirea subvenției revine Asociației Impuls. Proiectul de hotărâre prezentat de Claudia Vereș de la Serviciul Social al primăriei a fost aprobat în unanimitate de aleșii locali.

 

CL 2.

 

MIJLOACE FIXE. În conformitate cu prevederile Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia și prevederile OG nr. 112/2000 privind reglementarea procesului de scoatere din funcțiune, casare și valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului și al localităților, comisia pentru scoaterea din funcțiune a mijloacelor fixe/obiectelor de inventar, în componența Daniel Șofron, Liviu Popa, Viorel Berbecar, Cosmina Banea și Anisia Vălean au propus trecerea din domeniul privat al orașului a mijloacelor fixe: WC din cărămidă, Fântână, Scenă de la Școala din cartierul Gheja și o Magazie din lemn la Școala din cartierul Roșiori, valoarea acestora fiind de 6260 lei. Prin aceeași Hotărâre a Consiliului Local s-a apobat scoaterea din funcțiune, casarea și, după caz, valorificarea activelor corporale specificate mai sus.

 

Buget 2

 

COOPERARE. Șeful Poliției orașului Luduș comisar șef de poliție Nicolae Cotta a înaintat Primăriei orașului o solicitare în conformitate cu prevederile art. 5 alin. 1 din Convenția de cooperare dintre IPJ Mureș și Primăria orașului Luduș în cadrul Proiectului „Poliție – autorități locale, servicii publice în parteneriat” pentru anul 2015. Concret, Consiliul Local a aprobat un act adițional pentru a achita contravaloarea reparațiilor efectuate la autoturismul Logan cu nr. MAI-26559 și autoturismul Logan cu nr. MAI-26550, aflate în dotarea Poliției orașului Luduș. Pentru repararea celor două autoturisme care sunt folosite pentru patrulare și intervenție cu jandarmeria și poliția locală a fost solicitată suma de 2200 lei. Votul aleșilor locali a fost afirmativ în unanimitate.

 

Buget 1

 

CASARE. Referatul prezentat de Străin Delia și aprobat de Maria Suciu, șefa Biroului „Finanțe, Contabilitate și Resurse Umane” din cadrul Primăriei Luduș cu privire la scoaterea din funcțiune, casarea și, după caz, valorificarea bunurilor de natura mijloacelor fixe și obiectelor de inventar a constituit fundamentul unei hotărâri de Consiliu Local în baza celor constatate de comisia pentru scoaterea din funcțiune a mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar numită în baza Dispoziției primarului Cristian Moldovan care este formată din Daniel Șofron, Viorel Berbecar, Cosmina Banea și Anisia Vălean. Raportul de specialitate întocmit de comisie cuprinde un număr de 13 mijloace fixe și obiecte de inventar din 15 gestiuni, valoarea totală fiind de 119357 lei. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de cei 14 consilieri prezenți la ședință.

 

 

 

A consemnat
Ioan Andreiu Borgovan

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

About radiotransilvania