Home / Noutati / Noutăţi edilitare în Luduş

Noutăţi edilitare în Luduş

 

Timpul nefavorabil din punct de vedere meteorologic, firesc pentru această perioadă a anului, grăbeşte finalizarea lucrărilor edilitare de pe raza oraşului Luduş. Liviu Popa, şeful Direcţiei „Drumuri. Intervenţii. Transport şi Zone Verzi” din cadrul Primăriei oraşului spune că în aceste zile sunt deschise mai multe puncte de lucru aflate în diferite stadii de finalizare.

 

 

Containere subterane

O nouă metodă de colectare a deşeurilor menajere a fost adoptată de Primărie încă din anul 2014, atunci când au fost construite platformele şi containerele subterane în cartierele de blocuri. De atunci au fost construite un număr de opt asemenea instalaţii, trei în cartierul Viitorului, două în cartierul Independenţei şi câte una în străzile Bradului, Rândunelelor şi Ghioceilor. În acest an s-au dat în folosinţă platformele cu containere îngropate din strada Garofiţei şi de la intersecţia străzii 1 Mai cu Crinului. În primăvara anului 2018 se realizează o platformă pe strada Crinului, lângă fostul PECO, aceasta fiind ultima. De ce? „ Pentru că nu mai avem unde  să amplasăm în cartierele de blocuri”, spune Liviu Popa care aminteşte şi de parcările amenajate recent lângă blocul 16 de pe Garofiţei şi cele de lângă blocurile 15-17 de pe Bulevard.

 

 

Refugiu finalizat

Săptămâna trecută s-a finalizat refugiul de pe strada Republicii, la ieşirea spre Turda, obiectiv sponsorizat de firmele POLI IZO CONSTRUCT SRL Luduş şi DIANA TRANS SRL Cheţani. Construcţia este realizată din materiale moderne, arată bine şi va fi utilă călătorilor. Având în vedere locul amplasării, sperăm ca organele de ordine să fie atente la păstrarea acestei utilităţi publice.

 

 

 

A consemnat

Ioan A. Borgovan

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

About radiotransilvania