Home / Noutati / Bugetul Luduşului pentru anul 2015, votat de consilierii locali!

Bugetul Luduşului pentru anul 2015, votat de consilierii locali!

 

La convocarea edilului Cristian Moldovan şi a executivului luduşean, astăzi legislativul din Luduş s-a întâlnit în şedinţa extraordinară de lucru pentru adoptarea bugetului local pe anul 2015. Proiectul de buget pentru anul 2015 este elaborat în contextul implementării unei politici bugetare orientate către un echilibru bugetar, către o utilizare eficientă a fondurilor publice şi către o asigurare de îndeplinire a principalelor funcţii ale administraţiei publice locale.

 

Buget 2

 

Veniturile bugetului local al oraşului Luduş pe anul 2015 sunt în sumă de 25.261.000 lei, iar cheltuielile de 25.383.000 lei (deficitul de 122.000 lei fiind acoperit din excedentul anilor precedenţi). Pentru investiţii sunt alocaţi 1.695.000 lei.
Aşadar, autorităţile locale urmăresc în anul 2015, administrarea şi buna gestiune a fondurilor publice locale, asigurarea infrastructurii, a serviciilor publice de asistenţă socială, educaţie, cultură, ordine publică, protecţie civilă, precum şi întărirea capacităţii instituţionale şi a eficienţei administraţiei publice.

 

Buget 1

 

Expunerea de motive a bugetului a fost facută de economistul Maria Suciu şi după câteva interpelări a mai multor dintre membrii legislativului luduşean, a fost aprobat.
Primarul Cristian Moldovan a declarat că ţinând seama de multele necesităţi ale oraşului Executivul primăriei a stabilit orientările principale ale politicii bugetare la nivel local, care se referă la asigurarea unui sistem ierarhic de informaţii cu mai multe nivele necesare luării deciziilor cu privire la cheltuielile generale şi alocarea resurselor; concordanţa dintre structurile bugetului cu cele organizatorice; finanţarea serviciilor publice, punându-se accentul pe criteriul performanţei; structurarea cheltuielilor bugetare în raport cu priorităţile formulate şi cu procesul de reforme; realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor; asigurarea surselor financiare pentru lucrări de investiţii; participarea cofinanţarea unor programe cu finanţare externă; atragerea de surse alternative de fonduri, inclusiv credit bancar.

 

Buget 3

 

În final, Bugetul oraşului pe anul 2015 a fost aprobat in unanimitate, cu 15 voturi „pentru”.

 

 

 

A consemnat
Dan Luduşan

About radiotransilvania