Home / Noutati / Bacalaureat 2014 în Mureş şi în Luduş !

Bacalaureat 2014 în Mureş şi în Luduş !

 

Examenul a început ieri, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie.
Examenul de Bacalaureat continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 11 şi 13 iunie.
Următoarea probă, cea de evaluare a competenţelor digitale, va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea pentru competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va defăşura între 23 şi 27 iunie.
Pe 30 iunie va fi susţinută prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română, fiind urmată pe 1 iulie, de examenul la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării pe data de 4 iulie.
Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi.

 

1

 

În judeţul Mureş s-au înscris peste 4000 de elevi la examenele din această sesiune, dintre care peste 800 sunt absolvenţi din anii trecuţi.
Din cei 4.300 de absolvenţi din acest an, circa 27% nu s-au înscris la examen.

 
În Luduş, la Liceul Tehnologic, s-au înscris la examene un număr total de 186 candidaţi, absolvenţi atât din anii anteriori cât şi din 2014, iar din promoţia 2014, dintr-un număr de 189 de absolvenţi, vor participa la examene 161 candidaţi.
Până la această oră evaluările se desfăşoară în condiţii bune, în toate sălile de clasă din judeţ, unde se fac examinările, fiind montate camere de luat vederi.

 

 

 

A CONSEMNAT,
DAN LUDUSAN

About radiotransilvania