Home / Noutati / 70,22% promovabilitatea la Bacalaureat 2017, la Liceul Tehnologic din Luduş!

70,22% promovabilitatea la Bacalaureat 2017, la Liceul Tehnologic din Luduş!

 

Rezultatele examenului de bacalaureat 2017 au fost afişate, miercuri, 5 iulie, la Liceul Tehnologic din Luduş, iar Radio Transilvania vă ţine la curent cu cele mai noi date legate de acest examen.

Aşadar în Luduş, la Liceul Tehnologic, s-au înscris la examene un număr total de 172 candidaţi, absolvenţi atât din anii anteriori cât şi din 2017.

Probele orale ale bacalaureatului s-au desfăşurat în perioada 6-16 iunie, iar cele scrise între 26 şi 30 iunie. Absolvenţii de liceu care nu au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat au putut depune contestaţii, astăzi, 5 iulie, până la ora 20.00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-9 iulie, urmând ca pe 10 iulie să fie afişate rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

 

 

În urma rezultatelor la Bacalaureatul 2017, sesiunea de vară, înainte de rezolvarea contestaţiilor, la Liceul Tehnologic din Luduş, au promovat 60,47%, adică 101 dintre cei 172 elevi înscrişi, atât din promoţia 2016-2017, cât şi din promoţiile anterioare. Procentul de promovabilitate al promoţiei curente a fost: 70,22%. Procentul de promovabilitate pe judeţul Mureş a fost de 65,5%, elevii luduşeni reuşind să-l depăşească şi în acest an.

Fruntaşul celor promovaţi a fost elevul Mărginean Emil Răzvan, obţinând o medie generală de 9,65, fiind urmat de Laszlo Anita Beatrix cu 9,63, iar locul 3 fiind obţinut de Beldean Alin Ionuţ cu 9,60.

Totodată, au fost obţinute şase note de 10 la materiile:

  • Istorie, prin Brustur Ioana Camelia, Crăciunescu Dana Cristina şi Gal Adina
  • Matematică, prin Hurubean Raluca Maria şi Botezan Ioan şi
  • Anatomie, prin Laszlo Anita Beata.

“Rata de promovare la bacalaureat este de 70,22 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, Este cea mai mare rată de promovare din ultimii 8 ani, de când au fost introduse camerele de supraveghere în sălile de examen. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 63,79 la sută. Este un rezultat bun, însă este foarte important să avem în vedere şi candidaţii care se vor prezenta la sesiunea a doua, în luna august. Să nu uităm că Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş este o şcoală cu tradiţie, unde se face învăţământ la modul cel mai serios. Dovadă o stau şi rezultatele elevilor la bacalaureat, cu acest procent de promovabilitate de peste 70 la sută, precum şi participarea lor la olimpiadele naţionale. Felicitări tuturor elevilor promovaţi!”– ne-a declarat prof. Claudia Botezan, directorul unităţii de învăţământ.

 

 

A consemnat

Ioana Brustur

About radiotransilvania